""

A magabiztos megjelenéshez, a derűs kisugárzáshoz  elengedhetetlen az egészséges és szép fogazat, amit nem kell takargatnia környezete elől. A legtöbb esetben a sikerhez elengedhetetlen az ápolt megjelenés, melyhez a fogak állapota nyomós részt hozzájárul.

Mi az esztétikai fogászat feladata?

Sajnos nem mindenkit áld meg a természet teljesen hibátlan fogsorral, ugyanakkor az idő múlásával a legcsodálatosabb fogak is veszítenek szépségükből. Ennek helyreállítását szolgálja az esztétikai fogászat. Rendelőnkben különböző technikákat bevetve javítunk a fogak színárnyalatán, a fogsor és a fogak formáján. Az esztétikai fogászat fogalma ugyanakkor nem merül ki a fogszabályzásban, fogfehérítésben, élpótlásban és az esztétikai tömésekben. Ide tartozik a hiányos fogsort maradandóan megszüntető fogbeültetés, fogimplantáció is. Tehát az esztétikai fogászat célja az arc harmóniájának helyreállítása az egészséges, szép fogsor, és íny segítségével.

Mikor és milyen gyakran látogassa meg az esztétikai fogászatot?

Beavatkozástól függ, hogy milyen gyakori lesz a látogatása rendelőnkben. Aki fogszabályzásra szorul, kénytelen egy hosszabb kezelés alá vetnie magát, hiszen a fogsor szabályos ívének kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Hasonló a helyzet a fogpótlások esetén, egy fogászati implantáció az esetleges csontpótlás, a gyógyulási folyamat és ellenőrzések révén például több hónapot is igénybe vehet. Az eredmény azonban megéri az időbefektetést, az hogy nem kell többé takargatni mosolyát, sőt egyenesen büszkélkedhet vele! Bár a kezelések elhúzódhatnak, nem kell rendszeresen megismételni őket.
Előfordulhatnak olyan balesetek, melyekben a fogak is sérülnek, esetleg nagyobb darab letörik a zománcból. Ez esetben is esztétikai fogászatunkra bízhatja fogait, helyrehozzuk a fog állapotát úgynevezett élpótlással.
Érdemes esztétikai fogászatunkra bízni a fogtömést is, vagy a meglévő tömés cseréjét, mi minőségi alapanyagokat használunk, hogy a tömés nem csupán a fog színével, de az árnyalatával is megegyező legyen. A régi amalgámtömések kora lejárt, a jövő a felső kategóriás alapanyagoké.
És hogy mely kezelést érdemes rendszeres időközönként megismételni? A mindennapi fogmosástól ugyan nem fehérednek ki a fogak, rendszeres fogfehérítés a legszebb fogazatra is ráfér, főleg a dohányzás és kávézás szerelmeseinek.
Amennyiben a felsoroltak közül bármelyike szükséges fogsora, fogai rendbetételéhez, vegye fel velünk a kapcsolatot, látogasson el hozzánk!

Az esztétikai fogászat eszközei:

Kerámia pótlások
Fogszabályzás
Fogbeültetés
Élpótlás
Esztétikus tömések
Fogfehérítés